Het belang van content op je website en social media

Het belang van content op je website en social media

Belang van content

Het is belangrijk om je website op orde te hebben en daarbij goede content te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan foutloze teksten, kwaliteit foto’s of een bedrijfsvideo. Dit allemaal zorgt voor een betere uitstraling tegenover je klanten en worden je socials geoptimaliseerd. Hieronder lees je meer over het belang van content.

Het is vanzelfsprekend dat content een betere uitstraling geeft. Denk aan foto’s met dezelfde richtlijn of een video met de mooiste beelden van kantoor of je producten. Hierdoor worden de social media kanalen overzichtelijker en krijgen de kijkers een beter beeld. Natuurlijk laat je ook de beste kanten zien in je beelden, of werk je dit uit in teksten. Door de juiste technieken kom je een stuk verder met jouw content.

Content planning

Door een structurele planning loop je al een stuk voor. Bedenk wat je doeleinden zijn en wat je wilt bereiken voor een bepaalde tijd. Door je content in te plannen, blijft het structureel voor jou en je volgers. Je website en social media kanalen zullen opvallen en actueel blijven.

Teksten

Daarnaast zijn ook foutloze teksten van belang. Het is niet de bedoeling dat je lappen teksten verspreid, je wilt eenmaal zo snel mogelijk uitleggen wat je doet en wat de voordelen zijn tegenover je concurrenten. Tekst en beeld is vaak een goede combinatie om mensen aan te trekken. Hiermee kan je duidelijk aangeven wat je wilt vertellen.

Crossmediaal

Waarschijnlijk ken je de term crossmediaal. Dit is het over laten lopen van je socials, maar kan je ook uitwerken in je content. Zo laat in je video op Facebook zien wat jouw werkzaamheden zijn, in de foto’s op Instagram wat er bij komt kijken en met de teksten op de site komen de kijkers meer te weten over het bedrijf. Op deze manier blijft het bedrijf overal te zien en kan je de juiste informatie overbrengen.

Hulp nodig bij het maken of plannen van content? Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen of tips! Misschien kunnen wij jou daar bij helpen. Kijk voor meer informatie bij Social Media Beheer of Content Creators.

Auteur foto
Tamar Hazeu
Dec 30, 2020
Delen:
Contact opnemen

Gerelateerde blogs: