Voorkeuren

Privacy is belangrijk voor ons, dus u heeft de mogelijkheid om bepaalde soorten opslag uit te schakelen die niet noodzakelijk zijn voor de basiswerking van de website. Het blokkeren van categorieën kan uw ervaring op de website beïnvloeden.

Accepteer alle cookies

Deze items zijn nodig om de basisfunctionaliteit van de website mogelijk te maken.

Always active

Deze items worden gebruikt om advertenties te leveren die relevanter zijn voor u en uw interesses.

Dankzij deze items kan de website uw keuzes onthouden (zoals uw gebruikersnaam, taal of de regio waarin u zich bevindt) en verbeterde, meer persoonlijke functies bieden.

These items help the website operator understand how its website performs, how visitors interact with the site, and whether there may be technical issues.

Accepteer alle cookies
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hoe maak je een bedrijfsvideo?

Tamar Hazeu

Bedrijfsvideo maken

Een bedrijfsvideo is een goede manier om een kijkje te nemen in je bedrijf en om te laten zien hoe je te werk gaat. Uiteraard kun je een professionele bedrijfsvideo laten maken. Maar je kan op sommige manieren ook makkelijk zelf video’s maken. Wij geven je een aantal tips!

Uiteraard heb je voor het maken van een bedrijfsvideo beeldmateriaal nodig van je eigen bedrijf. Ook kun je op verschillende sites videofragmenten kopen (let alleen op dat dit minder persoonlijk kan overkomen op mensen!). Voor het maken van eigen beelden kun je al gemakkelijk onderweg met de camera van je telefoon.

Je beste kant

Laat de beste kanten van het bedrijf zien, maar hou het ook realistisch. De kijkers trappen niet in lege bureaus of iedereen in pak als dit niet gebruikelijk is. Opruimen mag, maar laat vooral die volle whiteboards en gezellige sfeer zien. De klanten weten dan; ‘’what you see, is what you get’’.

Storyboard voor bedrijfsvideo

Heb je even geen inspiratie? Neem een kijkje bij andere bedrijven of zoek op Pinterest voor voorbeelden. Zet alles naast elkaar en zoek naar wat jij belangrijk vindt voor in de bedrijfsvideo. Teken een storyboard om zo je verhaal een rode draad te geven. Zorg dat je het met meerdere kan aanpakken en iedereen zijn of haar ideeën deelt. Hieruit komen genoeg ideeën voor jouw bedrijfsvideo!

Vertel je verhaal

Naast de beelden is ook de boodschap erg belangrijk. Bedenk voor jezelf; wat wil je vertellen? Dit kan natuurlijk met beelden, maar met een goede voice-over kan je de boodschap van je bedrijfsvideo sneller overbrengen. Schrijf van tevoren op wat je wil vertellen aan de kijker. Tip: leg dit aan iemand uit, zodat het logisch klinkt.

Nadat je weet wat je wil filmen, kunnen de opnames beginnen. Dit kan je zelf doen, maar ook professionele hulp zoeken. Dotbrand biedt je bedrijf de service van content aan. Neem een kijkje bij onze dienst Content Creators’ en neem vrijblijvend contact met ons op!

Plan direct een afspraak.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Maak vrijblijvend een afspraak of neem direct contact op!