Voorkeuren

Privacy is belangrijk voor ons, dus u heeft de mogelijkheid om bepaalde soorten opslag uit te schakelen die niet noodzakelijk zijn voor de basiswerking van de website. Het blokkeren van categorieën kan uw ervaring op de website beïnvloeden.

Accepteer alle cookies

Deze items zijn nodig om de basisfunctionaliteit van de website mogelijk te maken.

Always active

Deze items worden gebruikt om advertenties te leveren die relevanter zijn voor u en uw interesses.

Dankzij deze items kan de website uw keuzes onthouden (zoals uw gebruikersnaam, taal of de regio waarin u zich bevindt) en verbeterde, meer persoonlijke functies bieden.

These items help the website operator understand how its website performs, how visitors interact with the site, and whether there may be technical issues.

Accepteer alle cookies
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hoe maak je gifjes voor je eigen bedrijf?

Tijmen Lourens

Gifjes maken voor je bedrijf

Het is de laatste tijd steeds meer zichtbaar, bedrijven die eigen gifjes maken voor hun social media kanalen. De reden hiervan is om je merkidentiteit nog meer zichtbaar te maken. Via Instagram heeft iedereen toegang tot de database van Giphy. Wij leggen in deze blog uit hoe je gratis jouw gifjes zichtbaar krijgt voor Instagram Stories.

Gif maken

Het begint natuurlijk allemaal bij het maken van een gifje zelf. Photoshop is een van de de manieren hoe je deze gifjes kan maken. Het is in ieder geval belangrijk dat je bij het maken van het gifje zorgt dat het een transparante achtergrond bevat. Als het gifje geen transparante achtergrond heeft zal Giphy hem niet zichtbaar maken voor Instagram Stories of Snapchat. Hulp nodig bij het maken van gifjes? Wij bij Dotbrand kunnen zorgen dat jouw gifjes perfect werken voor Instagram Stories en Snapchat.

Giphy verificatie

Als je uiteindelijk je gifjes gemaakt hebt kun je op Giphy gratis een account aanmaken. Na het aanmaken van je account kun je direct je gifjes uploaden. De gifjes worden uiteindelijk gevonden door hashtags toe te voegen. Het is verstandig om in ieder geval je merk of bedrijfsnaam te taggen of eventuele afkortingen waarmee ze makkelijk vindbaar zullen zijn.

Als de gifjes eenmaal met tags zijn toegevoegd aan Giphy moet je er voor zorgen dat jouw Giphy account geverifieerd wordt, dat kan je hier doen. Let op! Je moet minimaal 5 gifjes geüpload hebben om geverifieerd te worden door Giphy.

Zichtbaar op Instagram Stories

Als de verificatie is voltooid zal Giphy jouw gifjes zichtbaar maken op Instagram Stories. Nog niet zichtbaar? Dan kan het dat de Giphy database nog geupdate moet worden. Dit kan rond de 24 uur duren voordat je gifjes zichtbaar worden. Maar als je ze uiteindelijk hebt kun je jouw eigen stories toch nog net iets meer eigen maken!

Heb je nog verdere vragen over gifjes of bijvoorbeeld social media? Neem dan gerust contact met ons op.


Plan direct een afspraak.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Maak vrijblijvend een afspraak of neem direct contact op!