Wat is content marketing?

Wat is content marketing?

Content Marketing

Wij van Dotbrand bieden content marketing aan, maar wat is dit eigenlijk? In deze blog leggen we uit wat content marketing is en hoe het toe te passen is op jouw producten of diensten.

In principe zegt het woord content al heel veel. Content is namelijk een verzamelnaam voor informatie die je online kunt delen. Dit kan dus informatie zijn over de product of dienst die je aanbiedt wat verwoord wordt via tekst, video of fotografie. Daarom is content zeer belangrijk om informatie over jouw merk over te dragen aan vaste of potentiële klanten. Het is niet de bedoeling dat je jouw product of dienst de hemel in prijst, maar dat je de juiste informatie deelt die er voor kan zorgen dat mensen geïnteresseerd raken.

Ook is dus belangrijk dat je dit op de juiste manier inzet en zorgt dat je de juiste mensen bereikt met deze content. Met een content marketing strategie zorg je ervoor dat de content die je creëert of laat creëren op de juiste plek terecht komt via social media kanalen en je site.

Middelen van content marketing

Zoals eerder benoemd zijn de middelen van content marketing voornamelijk tekst, video en fotografie. Met deze middelen zorg je ervoor dat mensen een beeld krijgen van wat jouw bedrijf inhoud. Door de juiste foto’s te gebruiken op je site zorg je ervoor dat mensen direct een beeld koppelen zonder iets te hoeven lezen. Daarnaast zorgen deze middelen er ook voor dat je zichtbaar wordt op social media.

Natuurlijk kun je makkelijk zelf beginnen met het maken van foto’s of bedrijfsvideo’s. Heb je hier weinig tot geen ervaring mee? Dan kun je het beter uit handen geven aangezien het belangrijk is dat de content van hoogwaardig niveau is, dit geeft namelijk ook al een beeld van je bedrijf. Ook moet je ervoor zorgen dat het “verhaal” over je product of dienst juist wordt overgebracht naar (potentiële) klanten.

Het doel van content marketing

Het doel van content marketing is uiteindelijk om klanten aan te trekken of te binden aan je merk. Je zorgt er dus voor dat leads uiteindelijk klant worden en dat de klanten een ambassadeur worden. Je content zorgt er dus voor dat je merkvertrouwen opbouwt en wat uiteindelijk leidt tot meer conversies.

Graag een keer praten over dit onderwerp? Wij bieden een gratis kennismaking aan waar we met jou kunnen zitten voor het maken van een content strategie.

Auteur foto
Tijmen Lourens
Jan 27, 2021
Delen:
Contact opnemen

Gerelateerde blogs: