Voorkeuren

Privacy is belangrijk voor ons, dus u heeft de mogelijkheid om bepaalde soorten opslag uit te schakelen die niet noodzakelijk zijn voor de basiswerking van de website. Het blokkeren van categorieën kan uw ervaring op de website beïnvloeden.

Accepteer alle cookies

Deze items zijn nodig om de basisfunctionaliteit van de website mogelijk te maken.

Always active

Deze items worden gebruikt om advertenties te leveren die relevanter zijn voor u en uw interesses.

Dankzij deze items kan de website uw keuzes onthouden (zoals uw gebruikersnaam, taal of de regio waarin u zich bevindt) en verbeterde, meer persoonlijke functies bieden.

These items help the website operator understand how its website performs, how visitors interact with the site, and whether there may be technical issues.

Accepteer alle cookies
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat is content marketing?

Tijmen Lourens

Content Marketing

Wij van Dotbrand bieden content marketing aan, maar wat is dit eigenlijk? In deze blog leggen we uit wat content marketing is en hoe het toe te passen is op jouw producten of diensten.

In principe zegt het woord content al heel veel. Content is namelijk een verzamelnaam voor informatie die je online kunt delen. Dit kan dus informatie zijn over de product of dienst die je aanbiedt wat verwoord wordt via tekst, video of fotografie. Daarom is content zeer belangrijk om informatie over jouw merk over te dragen aan vaste of potentiële klanten. Het is niet de bedoeling dat je jouw product of dienst de hemel in prijst, maar dat je de juiste informatie deelt die er voor kan zorgen dat mensen geïnteresseerd raken.

Ook is dus belangrijk dat je dit op de juiste manier inzet en zorgt dat je de juiste mensen bereikt met deze content. Met een content marketing strategie zorg je ervoor dat de content die je creëert of laat creëren op de juiste plek terecht komt via social media kanalen en je site.

Middelen van content marketing

Zoals eerder benoemd zijn de middelen van content marketing voornamelijk tekst, video en fotografie. Met deze middelen zorg je ervoor dat mensen een beeld krijgen van wat jouw bedrijf inhoud. Door de juiste foto’s te gebruiken op je site zorg je ervoor dat mensen direct een beeld koppelen zonder iets te hoeven lezen. Daarnaast zorgen deze middelen er ook voor dat je zichtbaar wordt op social media.

Natuurlijk kun je makkelijk zelf beginnen met het maken van foto’s of bedrijfsvideo’s. Heb je hier weinig tot geen ervaring mee? Dan kun je het beter uit handen geven aangezien het belangrijk is dat de content van hoogwaardig niveau is, dit geeft namelijk ook al een beeld van je bedrijf. Ook moet je ervoor zorgen dat het “verhaal” over je product of dienst juist wordt overgebracht naar (potentiële) klanten.

Het doel van content marketing

Het doel van content marketing is uiteindelijk om klanten aan te trekken of te binden aan je merk. Je zorgt er dus voor dat leads uiteindelijk klant worden en dat de klanten een ambassadeur worden. Je content zorgt er dus voor dat je merkvertrouwen opbouwt en wat uiteindelijk leidt tot meer conversies.

Graag een keer praten over dit onderwerp? Wij bieden een gratis kennismaking aan waar we met jou kunnen zitten voor het maken van een content strategie.

Plan direct een afspraak.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Maak vrijblijvend een afspraak of neem direct contact op!